7 tips om jouw pensioendroom te realiseren!

genieten

Jouw ‘Bucket List’ of wenslijst is af! Je hebt pensioendromen en je weet wat je wilt zijn, doen, hebben en beleven tijdens je pensioen. Nu de realisatie!

Voor sommige dingen op je lijst is het einddoel en de weg er naar toe helder en simpel. Voor andere zaken is dat misschien minder het geval. Onderstaande stappen gaan je helpen om juist deze te realiseren.

Beslis wat je wilt en maak een pensioenplan

Ook al heb je een ‘Bucket List’ gemaakt waar dingen op staan die je wilt zijn, doen, hebben of beleven. Beslis vooral wat je wilt, zodat je iets hebt waar je naar toe kunt werken. Hoe intenser de beslissing, hoe beter. En hoe specifieker je kunt zijn, des te duidelijker is de richting en des te effectiever zul je zijn om het te bereiken. Onthoud dat je pas echt een beslissing hebt genomen als er actie op volgt. En maak een pensioenplan!

Zorg voor de juiste motivatie

De meeste mensen weten dat ze iets willen zijn, doen, hebben of beleven. Maar ze krijgen zichzelf niet zover dat ze het ook daadwerkelijk realiseren. Het is vaak geen kwestie van capaciteit, maar van motivatie. Twee krachten die ons leven vormen zijn hier van belang, namelijk pijn en plezier. Associeer enorme pijn met het nu niet gaan realiseren van je wensen en enorm veel plezier met het onmiddellijk nastreven en realiseren van je wensen.

Doorbreek het patroon

We kunnen beslissen wat we willen en zeer gemotiveerd zijn, maar als we doorgaan met het zijn van wie we waren en dingen blijven doen die we deden, dan zullen er weinig wensen worden gerealiseerd die om verandering vragen. Een vlieg die in de kamer achter het raam zit en naar buiten wil, slaagt er vaak pas in als het zoekt naar andere uitwegen. Ga eens na welke patronen niet bijdragen om je wensen te realiseren én doorbreek deze.

Doe en experimenteer

Als je anders gaat zijn of anders gaat doen, gun jezelf dan ook de ruimte om de dingen te ontdekken die je wilt zijn, doen, hebben of beleven. Kijk eens in de spiegel, herontdek jezelf. Sta open voor deze veranderingen en experimenteer er na hartelust op los. Er is écht nog heel veel te ontdekken. En spreek met jezelf (en partner) af dat je fouten mag maken. Maak afspraken over de duur, te besteden euro’s en andere relevante zaken.

Ga een verbintenis aan

Vertel anderen wat je wilt zijn, doen, hebben of beleven. Blijf niet vaag, maar zorg dat je zo specifiek en genuanceerd mogelijk bent. En ga verbintenissen aan. Met jezelf, maar vooral ook met je partner of belangrijke vriend(in), familie, vrienden of anderen. Zodra je dit gaat doen, zul je merken dat hoe vaker je het verteld, hoe scherper het ook voor jezelf wordt. En mensen gaan iets van je verwachten. Tenslotte maakt belofte schuld.

Zet stappen

Denk groot, stout, ver-van-je-bed of anders, maar maak stappen. Doe al het hierboven genoemde in kleine of grote stappen, maar maak stappen. Iedere ervaring is er één die je dichter naar je doel brengt. Deze aanpak kan je zeker helpen in de periode als niets meer hoeft. Het zal je ook een gevoel geven dat je verder komt en ergens naar toe leeft. En wellicht is de reis er naar toe net zo leuk óf wellicht leuker als de bestemming zelf.

Laat je inspireren om door te gaan

Zoek en vind andere gelukkige en succesvolle (pré)gepensioneerden en laat je door hen inspireren. Bekijk, luister, lees of ervaar hoe zij het doen of hebben waargemaakt. Pak rust, ontspan, sport, lees, drink wijn (niet te veel), bezoek musea en congressen, ga de natuur in of doe datgene wat jou inspireert om door te gaan. Wat mij inspireert: “The future belongs to those who belief in the beauty of their dreams.” –Eleanor Roosevelt

Ik maak samen graag met jouw een pensioenplan om jouw pensioendroom te verwezenlijken en het ook financieel te verwezenlijken. Want dat kan! Het blijft toch niet bij een droom?

Met vriendelijke groet,

Wilbert Boon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *