In Europa pensioen opgebouwt?

Ik krijgen wel eens vragen binnen van bezoekers van onze website. Die vragen variëren van een simpele vraag zoals “onder welk bedrijfstakpensioenfonds valt bedrijf x” tot complexe pensioenvraagstukken waarbij complete pensioendossiers naar ons toe worden gestuurd.

Ik streef er naar om onze bezoekers zo goed mogelijk te helpen met deze vragen en ze daarmee wegwijs te maken in de wereld van pensioen. Tegelijkertijd probeer ik te voorkomen dat ik  een vraag dubbel moeten beantwoorden. De antwoorden op de vragen van mijn bezoekers worden dan ook, indien mogelijk, verwerkt in de informatie op onze website.

De laatste tijd krijgen ik  steeds meer vragen over pensioen dat in het buitenland is opgebouwd.“Ik heb x jaren gewerkt in België, heb ik daar eigenlijk pensioen opgebouwd”? En ook het omgekeerde gebeurt regelmatig, buitenlanders die navraag doen naar een in Nederland opgebouwd pensioen.

De komende maanden zal dit Europese Pensioenregister verder worden uitgebreid. We willen daarmee vooral het goede voorbeeld geven aan de Europese Unie en mensen met een grensoverschrijdend pensioen nu al helpen. Voor de doorontwikkeling van de site zijn we momenteel op zoek naar mensen / bedrijven die hier inhoudelijk en / of financieel aan willen bijdragen. Meer informatie of direct aanmelden hiervoor? Neem dan contact met mij op!

Een gedachte over “In Europa pensioen opgebouwt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *