Volpensioen

Iedereen wil zekerheid. In veel facetten van het leven doen we ogenschijnlijk veel moeite om risico’s uit te sluiten. We beveiligen onze woning tegen inbraak, hangen brandmelders op, installeren traphekjes tegen mogelijke verschrikkelijke valpartijen van onze kinderen en dragen een autogordel. We hebben voornemens om meer te gaan sporten, om ziekte te voorkomen, we proberen gezond te eten en zijn gericht op alles dat het evenwicht van ons dagelijks leven in gevaar brengt. Herkenbaar?

Bij het creëren van zekerheid en veiligheid kan een vooruitziende blik niet ontbreken. Omdat we weten dat ver vooruit kijken loont, hebben we bijvoorbeeld ons onderwijssysteem zo ingericht dat we kinderen in de eerste klassen van het middelbaar onderwijs al laten kiezen voor een carrièrerichting. Bij de aanschaf van een huis gaan we overeenkomsten aan voor tientallen jaren en we bezegelen huwelijken met de belofte van eeuwige trouw.

Het bovenstaande beeld doet vermoeden dat we vanaf jonge leeftijd klaargestoomd zijn om onze toekomstige financiële omstandigheden in kaart te brengen en een plan te hebben. Dat is veelal niet zo.

Ik heb ook geleerd dat ons pensioenstelsel verre van transparant is. Sterker nog, om alle (nieuwe) regelgeving en de dynamiek van de pensioenwereld te doorgronden heb ik veel tijd nodig voor permanente educatie tot aan mijn pensioenleeftijd…..

De combinatie van het onvoorspelbaar economische klimaat en het uitgroeien van ons pensioenstelsel tot een volstrekt ontransparant en kwetsbaar geheel, heeft mij voorlopig doen besluiten om zelf te sparen voor mijn pensioen. Ik mis maatwerk.

Ik bied jou dat maatwerk! Wil jij ook maatwerk, neem dan contact met mij op!

Met vriendelijke groet, Wilbert Boon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *